H1901-1

Våra byggsystem

IN I MINSTA DETALJ

Vi bygger våra kök enligt fyra olika stomsystem. Valet av system påverkas av vilken design du vill ha på ditt kök. Systemen är Utanpåliggande, Överfals, Innanförliggande och Hybrid.

UTANPÅLIGGANDE

Här ligger luckor och lådor utanpå stommen. Varken stommar eller gångjärn är synliga. Det här är det vanligaste sättet att bygga kök på och även det mest flexibla. Med det här systemet kan du skapa vilken stil du vill, från det mest stilrena och moderna till det romantiska och traditionella. Du kan välja luckor ur hela vårt utbud.

ÖVERFALS

Överfals innebär att halva luckan går in i stommen och andra halvan ligger utanpå. Det ger en mer gedigen känsla med synliga gångjärn och stor öppningsvinkel. Det här sättet att bygga kök på var dominerande under 40-, 50-, och 60-talet och passar särskilt bra i bostäder från den tiden, men fungerar givetvis även i både äldre och nyare hus.

INNANFÖRLIGGANDE

Här ligger luckor och lådor i liv med stommen. De synliga gångjärnen bidrar till den traditionella stilen och rustika känslan. Byggmetoden är inspirerad av klassiska kök från förra århundradet. Den ger intryck av ett platsbyggt kök, men är naturligtvis tillverkat med modern precision och teknik. Stommen kan monteras med utanpåliggande sockel, vilket ytterligare förstärker den traditionella känslan.

HYBRID

Hybrid är en kombination av utanpåliggande och innanförliggande stommar. Luckorna ligger infällda mellan stommarna och det ger ett elegant och nätt formspråk med dolda skarvar mellan stommarna. Beroende på vilken typ av lucka och detaljer du väljer, kan du skapa alltifrån ett modernt, sparsmakat och stilrent kök till ett klassiskt kök med anor från förr.